Obavijest

Objava 29.4.2020. 

 

PRESTANAK POSEBNOG REŽIMA RADA SUDA

 

Od 4. svibnja 2020.g. (ponedjeljak) Županijski sud u Zadru poslove iz svoje nadležnosti vršit će na propisani i uobičajeni način. Time istog dana prestaje posebni režim rada suda koji je publiciran u objavi za javnost na istoj ovoj stranici dana 16. ožujka 2020.g.

 

Međutim, napominje se kako je u zgradi suda određen poseban režim kretanja i boravka, kojeg su se stranke dužne pridržavati (razmak, dezinfekcija i dr.) O tim mjerama građani koji dolaze u zgradu Suda mogu se informirati iz sadržaja istaknutih obavijesti, odnosno, upitom zaposlenika istog.

 


 

Objava 16.3.2020.

POSEBNI REŽIM RADA SUDA

Glede proglašenja epidemije bolesti izazvane koronavirusom, Županijski sud u Zadru je odredio posebni režim rada u vremenu do 1. travnja 2020., nakon čega će sukladno daljnjim okolnostima preispitati isti. S tim u svezi javnost se obavještava kako će sud nastaviti sa svim svojim Ustavom i zakonom propisanim aktivnostima, ali na način koji je prilagođen potrebama sprječavanja nastanka spomenute bolesti, odnosno preveniranja njezinog širenja.

U istom kontekstu javnosti se priopćavaju sljedeće relevantne odredbe rada Suda u navedenom periodu:

1. Sud prima isključivo stranke kojima je upućen sudski poziv u svrhu provođenja određene sudske radnje;

2. Građanstvo se upućuje podneske upućivati sudu elektroničkom poštom na adresu: ured.predsjednika@zszd.pravosudje.hr, a u situacijama gdje iz objektivnih razloga to nije moguće njihovi podnesci će biti zaprimljeni u prijemnoj pisarnici Suda;

Moli se građanstvo u opisanim uvjetima za razumijevanje glede specifičnosti odvijanja radnog procesa Suda. Nova odluka kojom će se preispitati postojeći uvjeti bit će donijeta 31. ožujka 2020., a ako okolnosti to budu zahtijevale i ranije.

 

Priopćenja suda

Priopćenja Županijskog suda u Zadru dostupna su na poveznici PRIOPĆENJA SUDA.

 

Radno vrijeme

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU
ŽUPANIJSKOG SUDA U ZADRU 
 

 

I. Radno vrijeme Županijskog suda u Zadru

 

od 1. lipnja 2020. do 31. kolovoza 2020.

počinje u 7:00 sati i završava u 15:00 sati. 
 

II. Dnevni odmor je od 11:30 do 12:00 sati. 
 

                           Dan otvorenih vrata

 

 

Europski dan pravosuđa ustanovljen 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježavaju 25. listopada. Ministarstvo pravosuđa u sklopu Europskih dana pravosuđa 2019., u svrhu približavanja pravosuđa građanima organizira „Dan otvorenih vrata“.


Dana 25. listopada 2019. u vremenu od 8:00 do 9:30 održat će se Dan otvorenih vrata Županijskog, Trgovačkog i Općinskog suda u Zadru u prostorijama Kaznenog odjela Općinskog suda u Zadru, na adresi Dr. Franje Tuđmana 35, Zadar (zgrada Trgovačkog suda).


Kako bi se ova manifestacija što uspješnije održala potrebno se prijaviti do 24. listopada 2019. godine do 12,00 sati na adresu e-pošte suda ured.predsjednika@zszd.pravosudje.hr, te u prijavi navesti broj zainteresiranih.


PRIJAVU možete preuzeti ovdje.


Radi obavljanja redovne kontrole na ulazu u sud potrebno je sa sobom imati osobnu iskaznicu.

S poštovanjem,
Predsjednik Županijskog suda u Zadru
Boris Babić

Napomena:
Pravni savjeti ili odgovori na pitanja vezana uz stanje konkretnih predmeta NISU dio navedene manifestacije.


 

 

Besplatna javna usluga e-Predmet

Ministarstvo pravosuđa je 18. travnja 2013. godine pustilo u promet besplatnu javnu uslugu e-Predmet.

Građani putem te usluge na adresi
http://e-predmet.pravosudje.hr/ mogu ostvariti uvid u status sudskih predmeta u kojima su stranke u postupku.

 

Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra

     Dana 21. veljače 2011.g. u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Zadru počeo je rad u Zajedničkom informacijskom sustavu (ZIS) suda i katastra. Riječ je slijedećem koraku u projektu sređivanja evidencija o nekretninama, a glavna dobit koja se očekuje je ubrzanje poslovnih procesa, pojeftinjenje usluga knjiženja i povećanje točnosti evidencija. U bitnome, oba subjekta koja ažuriraju podatke o nekretninama (sud i katastar) u zajedničkom informacijskom sustavu to bi radili u jedinstvenoj bazi podataka, te bi sukladno tome prestala međusobna ručna pisana korespodencija istih. U toj bazi podataka će osim tekstualnog dijela dostupnog javnosti putem interneta (podaci o vlasništvu, drugim stvarnim pravima), biti moguće vidjeti, među ostalim, i smještaj nekretnine u prostoru.