Dani otvorenih vrata 2019.
Dani otvorenih vrata 2019.

Priopćenje povodom rješenja Kv-eu-1/2019
Rješenjem izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Velikoj Gorici broj: Kv-eu-1/2019. od 23. travnja 2019., u postupku preuzimanja  i izvršenja presude Visokog pokrajinskog suda u Münchenu, a nakon što je utvrđeno da je osuđeni Zdravko Mustač  pravomoćnom presudom proglašena krivim zbog kaznenog djela ubojstva iz paragrafa 211., 212. i 25. st. 1 i 2 Kaznenog zakona Savezne Republike Njemačke, utvrđeno je da navedeno kazneno djelo odgovara po bitnim obilježjima kaznenom djelu teškog ubojstva iz čl. 111. t. 1 i 4 Kaznenog zakona, te  izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40. godina. Po ocijeni vijeća, kazna zatvora u trajanju od 40. godina u najvećoj mjeri odgovara kazni zatvora doživotnog zatvora, pri čemu se pazilo da osuđenik ne bude doveden u nepovoljniji položaj u odnosu na vrstu i mjeru kazne, ali ne i u odnosu na odredbe o uvjetnom otpustu. 

Glasnogovornik za kaznene predmete sudac Ante Zeljko

Dani otvorenih vrata 2018
Povodom obilježavanja Europskog dana pravosuđa, Županijski sud u Velikoj Gorici objavljuje:

J A V N I P O Z I V

za sudjelovanje na Danu otvorenih vrata Županijskog suda u Velikoj Gorici 25. listopada 2018.

S ciljem približavanja pravosudnog sustava građanima i upoznavanjem građana s radom suda, Županijski sud u Velikoj Gorici u suradnji s Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske organizira Dan otvorenih vrata dana 25. listopada 2018. u vremenu od 11,00 do 13,00 sati u prostorijama Županijskog suda u Velikoj Gorici, Ulica Hrvatske bratske zajednice 1.

U sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata, građani će imati priliku obići prostorije suda, informirati se o načinu rada na sudu (zaprimanje spisa, dodjela spisa u rad, izrada odluka, otpremanje spisa), upoznat će se s radom sustava e-predmet i e-oglasna ploča te će moći dobiti uvid u rad sustava eSpis.

Pozivamo sve zainteresirane građane, kao i grupe građana da nam se pridruže na Danu otvorenih vrata te da svoj dolazak unaprijed najave pozivom na broj telefona: 01/6370-202, broj faksa: 6370-204 ili slanjem upita na e-mail: ured.predsjednika@zsvg.pravosudje.hr

Obavijest o načinu isplate naknade zbog porede prava na suđenje u razumnom roku
U produžetku se nalazi obavijest o načinu isplate naknade zbog porede prava na suđenje u razumnom roku.


Više informacija možete naći na ovom linku.
Priopćenje o izručenju A.Č. - 9.5.2018.
U nastavku na linku se nalazi pripćenje vezano za izručenje A.Č. od 9.5.2018.

PRIOPĆENJE
Izvanraspravno vijeće 8.5.2018. - A.Č.
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici, na sjednici održanoj 8. svibnja 2018. s početkom u 10,30 sati, odlučivalo je, udovoljava li zamolba za izručenje Tunisa zakonskim pretpostavkama za izručenje izručenika A.Č. iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina.
Nakon što je sjednica vijeća u dijelu kojem stranke mogu prisustvovati završena, u nastavku sjednice slijedilo je donošenje odluke, odnosno rješenja, koje će zainteresiranim osobama biti priopćeno dostavom ovjerenog prijepisa.
Tek po otpremi ovjerenog prijepisa sadržaj rješenja objavit će se na ovim stranicama.


Glasnogovornik za kaznene predmete
Ante Zeljko


Istražni zatvor protiv osumnjičenog K.R.
Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici broj Kir-204/2018 od 26. travnja 2018., na temelju članka 127. stavak 1. i članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku određenje istražni zatvor protiv osumnjičenog K.R., i to, u trajanju od jednog mjeseca.
Naime, osumnjičenik se tereti za počinjenje kaznenog djela teškog kaznenog djela protiv računalnih sustava, programa i podataka iz članka 273. stavak 3. u vezi s člankom 267. stavak 1. Kaznenog zakona, počinjenog na način, da je, neutvrđenog dana 2015. godine do 24. travnja 2018., iz obiteljske kuće u mjestu prebivališta u Zaprešiću, upravljao računalnim sustavom dostupnim na internetskim poveznicama htpp://webstresser.co i http://webstresser.org, a koji je postavio na internetski poslužitelj u vlasništvu trgovačkog društva Abelhost iz Nizozemske, a koji računalni sustav omogućuje korisnicima da za novčani iznos iznajme uslugu izvršavanja DDoS (Distributed Denial-of-Service), napada na web poslužitelje prema izboru korisnika, a takvi napadi označavaju sprječavanje pristupa napadnutom računalom sustavu korištenjem mnogobrojnih korisničkih upita prema krajnjem korisniku koji se nalaze na Internetu, te na taj način kroz dulje vremensko razdoblje onemogućavao ili otežavao pristup većem broju računalnih sustava i time na štetu velikog broja korisnika prouzročio neutvrđenu materijalnu štetu, a za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu najmanje od 163.75124693 Bitcoina (virtualni novac), približne vrijednosti 1.453.946,90 kuna na dan 24. travnja 2018.,
Istražni zatvor određen je zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo. Naime, osumnjičenik je vršeći inkriminirane radnje pokazao veću količinu kriminalne volje (pomno planiranje, ulaganje velike količine energije kako bi se organizirala web stranica koja je omogućavala korisnicima iznajmljivanje usluge izvršavanja DDoS napada na web poslužitelje prema izboru korisnika, što je sve uključivalo i međunarodni nivo organizacije), da se radi o najdugotrajnijoj usluzi za pružanje usluga izvršavanja DDoS napada (od neutvrđenog dana 2015.), da je pribavljena imovinska korist u iznosu os najmanje 163.75124693 Bitcoina (virtualni novac) odnosno približene vrijednosti na dan 24. travnja 2018. 1.453.946,90 kuna (oduzeto je nekoliko platnih kartica Visa Prapaid, koje je dobivao uplatama Bitcoina na CrypPai račune, kao i potvrda tvrtke Moro1993 za kupovinu zlatnih poluga, da je poznato gdje je smještena Internetska domena https://webstresser.org/, a nije poznato gdje se nalazi domena webstresser.co , zbog čega je moguće vršenje inkriminiranih radnji jednostavnim spajanjem putem mobilnog uređaja, te da i dalje postoji velika prijetnja za ključne on line usluge koje nude banke, poslovni sektori i državne institucije širom svijeta.

Glasnogovornik za kaznene predmete
Sudac Ante Zeljko
Obavijest o početku rada na novoj adresi
VAŽNA OBAVIJEST

Obavještavamo Vas da je Županijski sud u Velikoj Gorici s danom 12. svibnja 2017. (petak) počeo s radom na novoj adresi - Velika Gorica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 1.

Telefonski brojevi i uredovno vrijeme ostaju nepromijenjeni.

Zahvaljujemo na razumijevanju zbog eventualnih poteškoća u radu proteklih dana.
Važna obavijest zbog preseljenja suda
VAŽNA OBAVIJEST

Obavještavamo Vas da se Županijski sud u Velikoj Gorici s adrese Kneza Domagoja 11a s danom 12. svibnja 2017. (petak) seli na novu adresu - Velika Gorica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 1.

Telefonski brojevi i uredovno vrijeme ostaju nepromijenjeni.
Zbog selidbe moguće je da djelatnici suda dana 10. svibnja 2017. neće biti dostupni na telefone.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obavijest zbog preseljenja - građanski odjel
Zbog preseljenja Županijskog suda u Velikoj Gorici, dana 8. svibnja 2017. predsjednica građanskog odjela neće primati stranke.

Glasnogovornica građanskog odjela

Sutkinja Ankica Jakovina