Vijest
Dobrodošli na stranicu Županijskog suda u Rijeci !
Priopćenje od 14. travanj 2017.g.

Radi interesa javnosti objavljujemo presudu i rješenje Poslovni broj 29 Gž-881/2016-3

u integralnom tekstu

 

Presuda i rješenje

PRIOPĆENJE
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 26. studenog 2016. godine dostavilo sucu istrage ovog suda prijedlog da se protiv osum. S.S. odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a u postupku koji se protiv osumnjičenice vodi zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava i kaznenog djela tjelesne ozljede.
Odlučujući o prijedlogu, sudac istrage zaključio je da se svrha istražnog zatvora može ostvariti mjerama opreza propisanima Zakonom, pa je odbio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora, a osumnjičenici naložio obveze redovitog javljanja policiji jednom tjedno, zabranu približavanja i uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze sa mlt. oštećenicom, te mjeru opreza udaljenja iz doma.
OBAVIJEST

Županijski sud u Rijeci
Ured predsjednika
Posl. br. Su-496/2016

                                                           Obavijest


Vijeće Europe i Europska komisija ustanovile su Europski dan pravosuđa 2003.g. koji se tradicionalno obilježava 25. listopada.


Svrha je upoznavanje građana s funkcioniranjem pravosudnog sustava i putem edukacije približavanje cijelog sustava široj javnosti.


U tom kontekstu u Županijskom i Općinskom sudu u Rijeci Europski dan pravosuđa biti će organiziran za četvrtak 27. listopada 2016. godine od 10,00- 12,00 sati.


Zainteresirani moći će, prijavom na ulasku u zgradu suda u ulici Žrtava fašizma br. 7. organizirano razgledati sud i njegove prostore uz osiguranu stručnu pratnju.


Pozivam sve zainteresirane da se odazovu ovome pozivu ili da se jave na
adresu elektroničke pošte ured.predsjednika@zsri.pravosudje.hr


Pozivaju se i predstavnici sredstava javnog informiranja da se najave i radi mogućnosti održavanja neposrednog kontakta i razgovora s članovima čelništva kako Županijskog tako i Općinskog suda u Rijeci.

PRIOPĆENJE od 23. kolovoza 2016.g
Sutkinji istrage Kseniji Zorc, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv I-okr. JOSIPA ĆULUMOVIĆA, rođenog 1993.g., i II-okr. VELJKA VLAHOVIČA rođenog 1985.godine, oboje iz Rijeke, državljana Republike Hrvatske, zbog osnovane sumnje da su počinili šest kaznenih djela razbojništva i tri kaznena djela teških krađa.

Protiv oboje okrivljenika je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, te opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Određena je i visina jamstva koja može zamijeniti istražni zatvor u odnosu na I-okr. Josipa Ćulumovića u iznosu od 550.000,00 kuna a za II-okr. Veljka Vlahoviča u iznosu od 350.000,00 kuna, a polaganje jamčevine se može sastojati u polaganju gotovog novca, vrijednosnih papira, dragocjenosti ili drugih pokretnina veće vrijednosti koje se lako mogu unovčiti i čuvati ili u stavljanju hipoteke za iznos jamstva na nekretnine osobe koja daje jamstvo.
PRIOPĆENJE od 03. veljače 2016.g.


Sucu istrage Vladi Bosneru, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika BRIGITE ANDRIĆ, rođene 1968.g., s prebivalištem u Delnicama- Dedin, ANTA ANDRIĆA, rođenog 1960.g., s prebivalištem u Delnicama-Dedin i DEMUŠA LITANJE, rođenog 1958.g., s prebivalištem u Zapolju Brodskom- Lučice, svi državljani Republike Hrvatske, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 1. Kaznenog zakona.

Protiv osumnjičenika je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Određena je i visina jamstva koja može zamijeniti istražni zatvor u iznosu od po 30.000,00 kuna za svakog od osumnjičenika.