Glavni izbornik
Naslovnica
Unutarnje ustrojstvo suda
Građanski odjel
Odjel za postupanje u predmetima kaznenih djela iz nadležnosti USKOK-a
Kazneni odjel
Odjel za izvršenje kazni zatvora
Pisarnice
Odjel za podršku žrtvama i svjedocima
O Odjelu
Aktivnosti
Sudska praksa
Linkovi
Postupak mirenja
OBAVIJEST e-Predmet
OBAVIJEST naknade u kaznenim postupcima
OBAVIJEST o načinu isplate naknade zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku
Kontakt
Pravo na pristup informacijama
odluka o imenovanju službenika za informacije
Godišnje izvješće za 2018.g
Godišnje izvješće za 2017.g.
Godišnje izvješće za 2016.g.
Povjerenik za etiku
Sudačka mreža
popis tumači i vještaci
popis procjenitelji
obrazac za izdavanjem službene iskaznice stalnog sudskog vještaka
Natječaji
Uplata jamčevine na račun sudskog depozita
Financijsko poslovanje
Proračun za 2019.godinu
Proračun za 2018.godinu
Financijski izvještaj za 2018. godinu
Financijski izvještaj 2017.g.
Županijski sud u Rijeci-bilješke
Proračun za 2017.godinu
Financijski izvještaj 2016.g.-1. dio
Financijski izvještaj 2016.g.-2. dio
Dokumenti
procedura stvaranja ugovorenih obveza
procedura zaprimanja računa
Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave
Javna nabava
Poziv za dostavu ponuda-nabava osobnog vozila
Izmjena plana nabave za 2019.
Plan nabave roba i usluga u 2019. godini
Plan nabave za 2018.godinu
Plan nabave roba,radova i usluga u 2017. godini
Upute o ostvarivanju prava posjeta pritvorenicima
Smjernice za tumačenje i primjenu Kodeksa sudačke etike
Godišnji raspored poslova
Vijest
Dobrodošli na stranicu Županijskog suda u Rijeci !
Priopćenje od 25. travnja 2019.g.
Na današnjem ročištu sutkinja istrage Ksenija Zorc prihvatila je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci i produljila istražni zatvor za daljnja dva mjeseca protiv 1.okr. Marinka Brgića, 2.okr. Dragutina Pavletića, 3.okr. Veljka Grbca, 4.okr.Giannia Rossande, 6.okr. Silvana Kranjca te 8. okr. Maksimiliana Percana a zbog ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke.
Priopćenje od 24. travnja 2019.g.
U kaznenom predmetu protiv I-okr. MARINKA BRGIĆA i drugih, zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela subvencijske prijevare iz članka 258. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona, nakon ukidnog rješenja, na ponovljenom ročištu održanom 24. travnja 2019., sudac istrage je prihvatio prijedlog Županijskog državnog odvjetništva i protiv I-okr. Marinka Brgića, II-okr. Dragutina Pavletića, III-okr. Veljka Grbca, IV-okr. Giannia Rossande, VI-okr. Silvana Kranjca i VIII-okr. Maksimilijana Percana, odredio istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koje je tijekom istrage potrebno ispitati. Istražni zatvor je određen u trajanju od mjesec dana, a računa se od dana uhićenja okrivljenika.
OBAVIJEST

ŽUPANIJSKI SUD U RIJECI
URED PREDSJEDNIKA 
 


                                                                 P O Z I V

Vijeće Europe i Europska komisija ustanovile su Europski dan pravosuđa 2003.g. koji se tradicionalno obilježava 25. listopada.

Svrha je upoznavanje građana s funkcioniranjem pravosudnog sustava i putem edukacije približavanje cijelog sustava široj javnosti.

U tom kontekstu u Županijskom sudu u Rijeci  Europski dan pravosuđa biti će organiziran za četvrtak 25. listopada 2018. godine od 09,00 – 15,00 sati.

Zainteresirani će moći, prijavom na ulasku u zgradu suda u ulici Žrtava Fašizma br. 7. organizirano razgledati sud i njegove prostore uz osiguranu stručnu pratnju.

Oni koji planiraju grupni posjet potrebno je da svoj dolazak unaprijed najave (kako bi se odredilo točno vrijeme njihovog dolaska u tijelo) radi izbjegavanja stvaranja gužve i čekanja, te će istima biti omogućeno postavljanje pitanja, utisaka, dojmova, prijedloga, komentara ili preporuka pisanim putem.

Pravni savjeti ili odgovori na pitanja vezana uz stanje konkretnih predmeta nisu dio navedene manifestacije te se ne preporuča davanje istog niti građanima, niti medijima.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu ovome pozivu ili da se jave na adresu elektroničke pošte ured.predsjednika@zsri.pravosudje.hr  ili na tel. 051/355-503, 051/355-555, fax broj 051/336-924.

Pozivaju se i predstavnici sredstava javnog informiranja da se najave radi mogućnosti održavanja neposrednog kontakta i razgovora s članovima čelništva Županijskog suda u Rijeci te kako bi isti bili upoznati sa ciljem akcije, a osim navedenog biti će im omogućeno i razgledavanje pravosudnog tijela te postavljanje pitanja.

 

Priopćenje od 14. travanj 2017.g.

Radi interesa javnosti objavljujemo presudu i rješenje Poslovni broj 29 Gž-881/2016-3

u integralnom tekstu

 

Presuda i rješenje

PRIOPĆENJE
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 26. studenog 2016. godine dostavilo sucu istrage ovog suda prijedlog da se protiv osum. S.S. odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a u postupku koji se protiv osumnjičenice vodi zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava i kaznenog djela tjelesne ozljede.
Odlučujući o prijedlogu, sudac istrage zaključio je da se svrha istražnog zatvora može ostvariti mjerama opreza propisanima Zakonom, pa je odbio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora, a osumnjičenici naložio obveze redovitog javljanja policiji jednom tjedno, zabranu približavanja i uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze sa mlt. oštećenicom, te mjeru opreza udaljenja iz doma.
PRIOPĆENJE od 23. kolovoza 2016.g
Sutkinji istrage Kseniji Zorc, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv I-okr. JOSIPA ĆULUMOVIĆA, rođenog 1993.g., i II-okr. VELJKA VLAHOVIČA rođenog 1985.godine, oboje iz Rijeke, državljana Republike Hrvatske, zbog osnovane sumnje da su počinili šest kaznenih djela razbojništva i tri kaznena djela teških krađa.

Protiv oboje okrivljenika je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, te opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Određena je i visina jamstva koja može zamijeniti istražni zatvor u odnosu na I-okr. Josipa Ćulumovića u iznosu od 550.000,00 kuna a za II-okr. Veljka Vlahoviča u iznosu od 350.000,00 kuna, a polaganje jamčevine se može sastojati u polaganju gotovog novca, vrijednosnih papira, dragocjenosti ili drugih pokretnina veće vrijednosti koje se lako mogu unovčiti i čuvati ili u stavljanju hipoteke za iznos jamstva na nekretnine osobe koja daje jamstvo.
PRIOPĆENJE od 03. veljače 2016.g.


Sucu istrage Vladi Bosneru, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika BRIGITE ANDRIĆ, rođene 1968.g., s prebivalištem u Delnicama- Dedin, ANTA ANDRIĆA, rođenog 1960.g., s prebivalištem u Delnicama-Dedin i DEMUŠA LITANJE, rođenog 1958.g., s prebivalištem u Zapolju Brodskom- Lučice, svi državljani Republike Hrvatske, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 1. Kaznenog zakona.

Protiv osumnjičenika je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Određena je i visina jamstva koja može zamijeniti istražni zatvor u iznosu od po 30.000,00 kuna za svakog od osumnjičenika.