Radno vrijeme od 15. lipnja 2017.
Priopćenje od 26. svibnja 2017.
objavljeno 26. svibnja 2017. godine u 11:12 sati

Sudac istrage Županijskog suda u Puli – Pola je danas, nakon održanog istražnog ročišta osumnjičenici C.P., državljanki Republike Hrvatske koju se sumnjiči zbog kaznenog djela teškog ubojstva na štetu djeteta iz čl. 111. toč. 2 Kaznenog zakona (KZ/11), odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (osnovi iz čl. 123. st. 1, toč. 3 i 4 Zakona o kaznenom postupku).

Također, sudac istrage je sinoć (25. svibnja 2017. godine) nakon provedenog ispitivanja mlađe maloljetnice i održanog ročišta, mlađoj maloljetnici koju se sumnjiči zbog kaznenog djela teškog ubojstva na štetu djeteta iz čl. 111. toč. 2 Kaznenog zakona (KZ/11), odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (osnovi iz čl. 123. st. 1, toč. 3 i 4 Zakona o kaznenom postupku).
GLASNOGOVORNICA SUDA:

Edvina Draguzet Suevich
Obavijest - Dan otvorenih vrata
3 Su-603/2016
26. listopada 2016.


O B A V I J E S T


        Europski dan pravosuđa ustanovljen je 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije, a države članice Vijeća Europe ga već tradicionalno obilježavaju 25. listopada.

        Obilježavanje Europskog dana pravosuđa 2016. godine sudovi u Republici Hrvatskoj obilježit će manifestacijom "Dani otvorenih vrata".

        Svrha obilježavanja Europskog dana pravosuđa je približavanje pravosuđa građanima te upoznavanje s pravnim sustavom i radom sudova.

        Povodom obilježavanja Europskog dana pravosuđa 2016. obavještavamo svu zainteresiranu javnost kako će u sklopu manifestacije "Dana otvorenih vrata"

dana 3. studenog 2016. godine
Županijski sud u Puli-Pola, Silvije Strahimira Kranjčevića 8,
biti otvoren za cjelokupnu javnost
u vremenu od 9,30 do 14,30 sati.

        U sklopu "Dana otvorenih vrata" u Županijskom sudu u Puli-Pola bit će omogućeno u vidu grupnih posjeta razgledavanje prostorija Županijskog suda u Puli-Pola te upoznavanje s organizacijom i djelokrugom rada Županijskog suda u Puli-Pola, kao i s pojedinostima vezanim za pojedine segmente radnih procesa.

        Davanje pravnih savjeta ili odgovora na pitanje uz stanje konkretnih predmeta nisu dio manifestacije "Dana otvorenih vrata" i molimo da za navedeno imate razumijevanja.

        Pozivaju se zainteresirani koji planiraju posjet Županijskom sudu u Puli-Pola da svoj dolazak unaprijed najave na broj telefona ureda predsjednika: 052 377 725 ili na e-mail adresu ureda predsjednika: ured.predsjednika@zspu.pravosudje.hr.

        Unaprijed se zahvaljujemo na odazivu i sudjelovanju u manifestaciji "Dani otvorenih vrata" u Županijskom sudu u Puli-Pola.

           S poštovanjem

                                                                                         Predsjednik Županijskog suda u Puli-Pola

                                                                                                                        Iztok Krbec


Ostvarivanje prava na pristup informacijama
2 Su-346/2015-2
05. svibnja 2015.Na temelju članka 5. Sudskog poslovnika (Narodne novine, broj: 37/14, 49/14, 8/15,35/15) u svezi članka 13. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, broj: 25/13), predsjednik Županijskog suda u Puli-Pola, Iztok Krbec, donosi


O D L U K U


kojom se TAMARA DAGOSTIN, državna službenica Županijskog suda u Puli-Pola

raspoređena na radno mjesto sudske savjetnice određuje za službenu osobu mjerodavnu za rješavanje ostvarivanja prava na pristup informacijama.PREDSJEDNIK SUDA
Iztok Krbec
Priopćenje za javnost - 16. svibanj 2013.g.
Dana 16. svibnja 2013. godine rješenjem suca istrage Županijskog suda u Puli – Pola protiv hrvatskog državljanina V.G. rođenog 1964. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. KZ/11, određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ujedno je odlučeno da se istražni zatvor može zamijeniti jamstvom od 500.000,00 kuna.

Glasnogovornica suda:
Edvina Draguzet Suevich
e-Predmet

e-Predmet – javni i besplatni pristup osnovnim podacima

sudskih predmeta

 

18. travnja 2013. godine Ministarstvo pravosuđa pustilo je u promet javnu i besplatnu uslugu pristupa osnovnim podacima sudskih predmeta zainteresiranim osobama putem internet adrese http://e-predmet.pravosudje.hr/


E-Predmet omogućuje građanima uvid u status njihovih predmeta, odnosno, informiranje o tijeku i dinamici rješavanja predmeta za predmete koji se trenutno nalaze u eSpis sustavu.

 
Više o usluzi e-Predmet možete pronaći na stranicama Ministarstva pravosuđa na slijedećoj Internet poveznici: http://www.mprh.hr/e-predmet-javni-i-besplatni-pristup-osnovnim-podac

Priopćenje od 21. studenog 2011.

objavljeno 21. studenog 2011. godine u 14:25 sati

 

Vezano za upite medija o postupanju Županijskog suda u Puli-Pola povodom žalbe predlagateljice Nathalie Marie Pinzan protiv presude Općinskog suda u Puli-Pola, posl.br. P-312/10-13 radi razvoda braka, a koja odluka uključuje i odluku o tome s kojim će roditeljem mlt. dijete nastaviti živjeti, o roditeljskoj skrbi nad maloljetnim djetetom i uzdržavanju maloljetnog djeteta, priopćavam kako je žalba dostavljena ovome sudu 31. siječnja 2011., a odluka o njoj, kojom je odbijena žalba predlagateljice Nathalie Marie Pinzan, donesena je 21. veljače 2011. u predmetu ovog suda posl.br. Gž-266/11. Time je ujedno postala pravomoćna presuda Općinskog suda u Puli-Pola, posl.br. P-312/10-13 o razvodu braka, o tome da će dijete nastaviti živjeti s majkom, dok će oba roditelja nastaviti vršiti roditeljsku skrb, kao i o susretima i druženjima oca s djetetom te o obvezi uzdržavanja mlt. djeteta. Predlagateljica je odluku Gž-266/11 primila 4. travnja 2011.

Županijski sud u Puli-Pola odluku je donio u zakonom propisanom roku, što znači da nije bilo propusta u radu ovog suda. Glasnogovornik suda nema zakonskih ovlaštenja komentirati sadržaj ni stavove koje je zauzelo sudsko vijeće prilikom odlučivanja o žalbi.

Priopćenje od 31. svibnja 2011. - Ukinut pritvor
objavljeno 31. svibnja 2011. u 15:35 sati

Danas je istražni sudac donio rješenje o ukidanju pritvora protiv Borisa Sorge i Željana Hrvatina te je naloženo njihovo puštanje na slobodu.

Ujedno je istražni sudac Borisu Sorgi i Željanu Hrvatinu odredio mjeru opreza zabrane uspostavljanja kontakata i razgovora s osobama koje će u nastavku postupka biti potrebno ispitati kao svjedoke.
Priopćenje od 6. svibnja 2011. godine

objavljeno 6. svibnja 2011.godine u 13:45 sati

Rješenjem istražnog suca ukinut je pritvor protiv I.okrivljenice Vinke Cetinski i  II.okrivljenika Marina Sorga , te je određeno da se isti imaju odmah pustiti na slobodu, s time da je određena mjera opreza zabrane uspostavljanja kontakta i razgovora, a to kako direktnim obraćanjem, tako i obraćanjem putem treće osobe, u odnosu na svjedoke koji će se ispitati u daljnjem tijeku istrage.

U odnosu na III.okrivljenika Borisa Sorge i IV.okrivljenika Željana Hrvatina, produljen je pritvor, iz iste zakonske osnove iz koje je bio i određen. 

Priopćenje od 14. travnja 2011. godine - Određen pritvor
objavljeno 14.travnja 2011.godine u 12:55 sati

Rješenjem istražnog suca određen je jednomjesečni pritvor protiv I.okrivljenice Vinke Cetinski, II.okrivljenika Marina Sorga i VI.okrivljenika Borisa Sorga zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.