Radno vrijeme od 13. lipnja 2016.
Ostvarivanje prava na pristup informacijama
2 Su-346/2015-2
05. svibnja 2015.Na temelju članka 5. Sudskog poslovnika (Narodne novine, broj: 37/14, 49/14, 8/15,35/15) u svezi članka 13. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, broj: 25/13), predsjednik Županijskog suda u Puli-Pola, Iztok Krbec, donosi


O D L U K U


kojom se TAMARA DAGOSTIN, državna službenica Županijskog suda u Puli-Pola

raspoređena na radno mjesto sudske savjetnice određuje za službenu osobu mjerodavnu za rješavanje ostvarivanja prava na pristup informacijama.PREDSJEDNIK SUDA
Iztok Krbec
Priopćenje za javnost - 16. svibanj 2013.g.
Dana 16. svibnja 2013. godine rješenjem suca istrage Županijskog suda u Puli – Pola protiv hrvatskog državljanina V.G. rođenog 1964. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. KZ/11, određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ujedno je odlučeno da se istražni zatvor može zamijeniti jamstvom od 500.000,00 kuna.

Glasnogovornica suda:
Edvina Draguzet Suevich
e-Predmet

e-Predmet – javni i besplatni pristup osnovnim podacima

sudskih predmeta

 

18. travnja 2013. godine Ministarstvo pravosuđa pustilo je u promet javnu i besplatnu uslugu pristupa osnovnim podacima sudskih predmeta zainteresiranim osobama putem internet adrese http://e-predmet.pravosudje.hr/


E-Predmet omogućuje građanima uvid u status njihovih predmeta, odnosno, informiranje o tijeku i dinamici rješavanja predmeta za predmete koji se trenutno nalaze u eSpis sustavu.

 
Više o usluzi e-Predmet možete pronaći na stranicama Ministarstva pravosuđa na slijedećoj Internet poveznici: http://www.mprh.hr/e-predmet-javni-i-besplatni-pristup-osnovnim-podac

Priopćenje od 21. studenog 2011.

objavljeno 21. studenog 2011. godine u 14:25 sati

 

Vezano za upite medija o postupanju Županijskog suda u Puli-Pola povodom žalbe predlagateljice Nathalie Marie Pinzan protiv presude Općinskog suda u Puli-Pola, posl.br. P-312/10-13 radi razvoda braka, a koja odluka uključuje i odluku o tome s kojim će roditeljem mlt. dijete nastaviti živjeti, o roditeljskoj skrbi nad maloljetnim djetetom i uzdržavanju maloljetnog djeteta, priopćavam kako je žalba dostavljena ovome sudu 31. siječnja 2011., a odluka o njoj, kojom je odbijena žalba predlagateljice Nathalie Marie Pinzan, donesena je 21. veljače 2011. u predmetu ovog suda posl.br. Gž-266/11. Time je ujedno postala pravomoćna presuda Općinskog suda u Puli-Pola, posl.br. P-312/10-13 o razvodu braka, o tome da će dijete nastaviti živjeti s majkom, dok će oba roditelja nastaviti vršiti roditeljsku skrb, kao i o susretima i druženjima oca s djetetom te o obvezi uzdržavanja mlt. djeteta. Predlagateljica je odluku Gž-266/11 primila 4. travnja 2011.

Županijski sud u Puli-Pola odluku je donio u zakonom propisanom roku, što znači da nije bilo propusta u radu ovog suda. Glasnogovornik suda nema zakonskih ovlaštenja komentirati sadržaj ni stavove koje je zauzelo sudsko vijeće prilikom odlučivanja o žalbi.

Priopćenje od 31. svibnja 2011. - Ukinut pritvor
objavljeno 31. svibnja 2011. u 15:35 sati

Danas je istražni sudac donio rješenje o ukidanju pritvora protiv Borisa Sorge i Željana Hrvatina te je naloženo njihovo puštanje na slobodu.

Ujedno je istražni sudac Borisu Sorgi i Željanu Hrvatinu odredio mjeru opreza zabrane uspostavljanja kontakata i razgovora s osobama koje će u nastavku postupka biti potrebno ispitati kao svjedoke.
Priopćenje od 6. svibnja 2011. godine

objavljeno 6. svibnja 2011.godine u 13:45 sati

Rješenjem istražnog suca ukinut je pritvor protiv I.okrivljenice Vinke Cetinski i  II.okrivljenika Marina Sorga , te je određeno da se isti imaju odmah pustiti na slobodu, s time da je određena mjera opreza zabrane uspostavljanja kontakta i razgovora, a to kako direktnim obraćanjem, tako i obraćanjem putem treće osobe, u odnosu na svjedoke koji će se ispitati u daljnjem tijeku istrage.

U odnosu na III.okrivljenika Borisa Sorge i IV.okrivljenika Željana Hrvatina, produljen je pritvor, iz iste zakonske osnove iz koje je bio i određen. 

Priopćenje od 14. travnja 2011. godine - Određen pritvor
objavljeno 14.travnja 2011.godine u 12:55 sati

Rješenjem istražnog suca određen je jednomjesečni pritvor protiv I.okrivljenice Vinke Cetinski, II.okrivljenika Marina Sorga i VI.okrivljenika Borisa Sorga zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Priopćenje od 14. travnja 2011. godine - Otvorena istraga u predmetu Vinke Cetinski i dr.
objavljeno 14. travnja u 11:40 sati

Danas je istražni sudac donio rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika:

I.okrivljene Vinke Cetinski – zbog dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3 i 4 Kaznenog zakona

II.okrivljenika Marina Sorge – zbog jednog kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3 i 4 u svezi s čl. 37. Kaznenog zakona

III.okrivljene Romine Hrvatin – zbog jednog kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3 i 4 u svezi s čl. 37. Kaznenog zakona

IV.okrivljenika Gordana Dobrovića – zbog jednog kaznenog djela pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3 i 4 u svezi s čl. 38. Kaznenog zakona

V.okrivljenika Željka Bilića – zbog jednog kaznenog djela pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3 i 4 u svezi s čl. 38. Kaznenog zakona

VI.okrivljenika Borisa Sorge – zbog jednog kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3 i 4 u svezi s čl. 37. Kaznenog zakona.

Uskoro će uslijediti i daljnja priopćenja u pogledu odluka istražnog suca povodom prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli za određivanjem pritvora.


objavljeno u 12:35 sati

Istražni sudac odbio je prijedlog Županijskog državnog odvjetnika u Puli za određivanjem pritvora prema okrivljenici Romini Hrvatin te je naloženo njezino puštanje na slobodu.
Priopćenje od 12. travnja 2011. godine
Danas u 09,00 sati po nalogu istražnog suca doveden je na ispitivanje VII.osumnjičenik Željan Hrvatin. Istražni sudac ispitao je VII.osumnjičenika Željana Hrvatina te u ovom trenutku u odnosu na VII.osumnjičenika Željana Hrvatina donio rješenje o provođenju istrage zbog jednog kaznenog djela poticanja na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3 i 4 u svezi s čl. 37. Kaznenog zakona.

Također, istražni sudac odredio je protiv VII.osumnjičenika Željana Hrvatina pritvor i to zbog opasnosti od utjecaja na suoptuženike i svjedoke (po čl. 102. st. 1, toč. 2 Zakona o kaznenom postupku). Ujedno, istražni sudac je odbio prijedlog državnog odvjetnika da se pritvor prema osumnjičeniku Željanu Hrvatinu odredi i iz razloga što se isti krije te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Protiv rješenja o provođenju istrage dozvoljena je žalba u roku od tri dana. Protiv rješenja o određivanju pritvora kao i odluke istražnog suca kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetnika da se pritvor protiv osumnjičenika Željana Hrvatina odredi i iz drugih osnova dopuštena je žalba u roku od dva dana.

U odnosu na osumnjičenike Vinku Cetinski, Marina Sorgo, Rominu Hrvatin i Borisa Sorgo za koje je istražni sudac jučer donio nalog o daljnjem zadržavanju na rok od 72 sata valja navesti da će tijekom sutrašnjeg dana imenovani osumnjičenici ponovno biti ispitani pred istražnim sucem na okolnosti inkriminacija za koje se terete istražnim zahtjevom nakon čega će istražni sudac odlučiti o osnovanosti istražnog zahtjeva i prijedlogu za pritvor.