Priopćenje od 15. veljače 2018.

   

PRIOPĆENJE OD 15. VELJAČE 2018.

 

 

 Dana 14. veljače 2018. odlučujući o prijedlogu ŽDO u Bjelovaru za određivanje istražnog zatvora, sudac istrage donio je rješenje o određivanju istražnog zatvora protiv R.V. rođ. 1956., a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. KZ/11.

      Istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP/08).

      Bjelovar, 15. veljače 2018.                                                                                                  Glasnogovornica suda - sutkinja
                                                                                                           Dajana Barberić-Valentić

Dan otvorenih vrata

P O Z I V


Obilježavajući Europski dan pravosuđa, 25. listopada, ustanovljen 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije, pozivamo sve zainteresirane na „Dan otvorenih vrata“ koji će se održati:

25. listopada 2017. od 9,00 - 13,00 sati

u prostorijama Županijskog suda u Bjelovaru, Josipa Jelačića 1.

 

      Ujedno molimo sve zainteresirane građane, kao i organizirane grupe, koje žele sudjelovati u manifestaciji "Dan otvorenih vrata" u Županijskom sud u Bjelovaru da se o vremenu dolaska prethodno najave na e-mail: dajana.barberic@zsbj.pravosudje.hr  ili na broj telefona 043/274-115.

      Svi zainteresirani moraju doći na sud najmanje pola sata prije utvrđenih termina radi obavljanja redovne kontrole na ulazu u sud, time da je potrebno sa sobom imati neki identifikacijski dokument. 


   

Priopćenje od 5. rujna 2017.

                                                     PRIOPĆENJE OD 5. RUJNA 2017.


      Dana 02. rujna 2017.g. odlučujući o prijedlogu ŽDO u Bjelovaru za određivanje istražnog zatvora, sutkinja istrage donijela je rješenje o određivanju istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina M. Č. rođ. 1979.g., a zbog osnovane sumnje da je u Slatini dana 31. kolovoza 2017. godine na štetu M. Š. počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. toč. 4. u svezi članka 110. KZ-a, kao i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. st. 1. KZ-a.

      Istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08).

      Bjelovar, 5. rujna 2017.g.                                                                                 GLASNOGOVORNICA SUDA - SUTKINJA:

                                                                                                     Dajana Barberić-Valentić

Priopćenje od 28. kolovoza 2017.

                                            PRIOPĆENJE OD 28. KOLOVOZA 2017.


        Dana 27. kolovoza 2017.g. odlučujući o prijedlogu ODO u Virovitici za određivanje istražnog zatvora, sutkinja istrage donijela je rješenje o određivanju istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina R. R. rođ. 1989.g., a zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela razbojničke krađe i tri kaznena djela krađe u trgovačkim centrima "BIPA", "Plodine" i "DM" u Virovitici.

       Istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08).

       Bjelovar, 28. kolovoza 2017.g.                                                                                       GLASNOGOVORNICA SUDA - SUTKINJA:

                                                                                                     Dajana Barberić-Valentić


PRIOPĆENJE OD 7. KOLOVOZA 2017.

                                            

      Dana 4. kolovoza 2017.g. odlučujući o prijedlogu ODO u Bjelovaru za određivanje istražnog zatvora, sutkinja istrage donijela je rješenja o određivanju istražnog zatvora protiv dvojice državljana RH i to 1. osumnj. A. M. rođ. 1990.g. i 2. osumnj. A. N. rođ. 1981.g., a zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi, na štetu policijskog službenika PU Bjelovarsko-bilogorske, I. G.

      Istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08.

      Bjelovar, 7. kolovoza 2017.g.                                                                                      GLASNOGOVORNICA SUDA - SUTKINJA:

                                                                                                       Dajana Barberić-Valentić


Informacije o pravu na naknadu žrtvama kaznenih djela

 

 

      Temeljem članka 23. stavka 1 Zakona o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela ("Narodne novine", broj 80/08, 27/11) policija, državno odvjetništvo i sudovi dužni su osobama koje prema ovom Zakonu imaju pravo na naknadu od Republike Hrvatske dati informacije o pravu na naknadu i o tijelu kojem se mogu obratiti radi ostvaranja tog prava.

 

       Navedeni letak i obrazac zahtjeva za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela (na hrvatskom i engleskom jetiku) objavljeni su na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa.