Dan otvorenih vrata

 

 

Zahvaljujemo Ekonomskoj i birotehničkoj školi na uspješnoj suradnji povodom manifestacije

 "Dan otvorenih vrata"

 

 

Dani otvorenih vrata

P O Z I V


Obilježavajući Europski dan pravosuđa, 25. listopada, ustanovljen 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije, pozivamo sve zainteresirane na „Dan otvorenih vrata“ koji će se održati:

25. listopada 2018. od 9,00 - 13,00 sati

u prostorijama Županijskog suda u Bjelovaru, Josipa Jelačića 1.Ujedno molimo sve zainteresirane građane, kao i organizirane grupe, koje žele sudjelovati u manifestaciji "Dan otvorenih vrata" u Županijskom sud u Bjelovaru da se o vremenu dolaska prethodno najave na e-mail: dajana.barberic@zsbj.pravosudje.hr ili na broj telefona 043/274-115.

Svi zainteresirani moraju doći na sud najmanje pola sata prije utvrđenih termina radi obavljanja redovne kontrole na ulazu u sud, time da je potrebno sa sobom imati neki identifikacijski dokument.

 

 

 


Priopćenje od 15. veljače 2018.

   

PRIOPĆENJE OD 15. VELJAČE 2018.

 

 

 Dana 14. veljače 2018. odlučujući o prijedlogu ŽDO u Bjelovaru za određivanje istražnog zatvora, sudac istrage donio je rješenje o određivanju istražnog zatvora protiv R.V. rođ. 1956., a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. KZ/11.

      Istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP/08).

      Bjelovar, 15. veljače 2018.                                                                                                  Glasnogovornica suda - sutkinja
                                                                                                           Dajana Barberić-Valentić

Informacije o pravu na naknadu žrtvama kaznenih djela

 

 

      Temeljem članka 23. stavka 1 Zakona o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela ("Narodne novine", broj 80/08, 27/11) policija, državno odvjetništvo i sudovi dužni su osobama koje prema ovom Zakonu imaju pravo na naknadu od Republike Hrvatske dati informacije o pravu na naknadu i o tijelu kojem se mogu obratiti radi ostvaranja tog prava.

 

       Navedeni letak i obrazac zahtjeva za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela (na hrvatskom i engleskom jetiku) objavljeni su na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa.