PRIOPĆENJE OD 7. KOLOVOZA 2017.

                                            

      Dana 4. kolovoza 2017.g. odlučujući o prijedlogu ODO u Bjelovaru za određivanje istražnog zatvora, sutkinja istrage donijela je rješenja o određivanju istražnog zatvora protiv dvojice državljana RH i to 1. osumnj. A. M. rođ. 1990.g. i 2. osumnj. A. N. rođ. 1981.g., a zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi, na štetu policijskog službenika PU Bjelovarsko-bilogorske, I. G.

      Istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08.

      Bjelovar, 7. kolovoza 2017.g.                                                                                      GLASNOGOVORNICA SUDA - SUTKINJA:

                                                                                                       Dajana Barberić-Valentić


Informacije o pravu na naknadu žrtvama kaznenih djela

 

 

      Temeljem članka 23. stavka 1 Zakona o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela ("Narodne novine", broj 80/08, 27/11) policija, državno odvjetništvo i sudovi dužni su osobama koje prema ovom Zakonu imaju pravo na naknadu od Republike Hrvatske dati informacije o pravu na naknadu i o tijelu kojem se mogu obratiti radi ostvaranja tog prava.

 

       Navedeni letak i obrazac zahtjeva za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela (na hrvatskom i engleskom jetiku) objavljeni su na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa.