Plan razgledavanja

PLAN RAZGLEDAVANJA


Općinskog suda u Čakovcu na dan Otvorenih vrata povodom obilježavanja Europskog dana pravosuđa dana 25. listopada 2017. godine.

Povodom obilježavanja Europskog dana pravosuđa Općinski sud u Čakovcu će dana 25. listopada 2017.godine biti otvoren za cjelokupnu javnost od 09,00 do 15,00 sati.
Cilj je omogućiti javnosti da navedenog dana pristupi u Općinski sud u Čakovcu radi upoznavanja s organizacijom i djelokrugom rada suda, kao i s pojedinostima vezanim za pojedine segmente radnog procesa.
S obzirom da je građane koji će pristupiti potrebno upoznati s radom suda i načinom korištenja informatičkog sustava koje sudovi koriste ( espis, eoglasna ploča, supraNova i ZIS), to će prezentaciju svaki iz svoje domene izvršiti viša sudska savjetnica Barbara Ujlaki Strbat, upraviteljica sudske pisarnice Branka Šarić, voditelji z.k. odjela Danijel Štefičar i Marijan Marđetko.
Upoznavanje s radom suda započinje :
- obilaskom prijemno otpremne pisarnice, praćenjem radnog procesa vezano uz formiranje spisa i otpremanje spisa iz suda,
- obilazak kaznene, izvanparnične i parnične pisarnice,
- razgledavanje zgrade suda uključujući z.k.odjel uz prezentaciju voditelja z.k. odjela o ZIS-u , te osnivanju i obnovi zemljišne knjige,
- razgled sudnice uz prezentacije na temu : - rad u sustavu espisa, e oglasna ploča, supraNova

Nakon prezentacije posjetiteljima će se omogućiti da postave pitanja vezano uz rad suda, time da pravni savjeti ili odgovori na pitanja vezano uz stanje konkretnih predmeta nisu dio navedene manifestacije, pa se ne preporuča davanje istog, ni građanima, ni medijima.
Na kraju će se posjetitelji zamoliti da u pripremljene obrasce unesu svoje utiske, dojmove, prijedloge, komentare ili preporuke.

Sutkinja ovlaštena za obavljanje poslova sudske uprave
Jasna Vehtersbah-StojanDani otvorenih vrata
Dani otvorenih vrata

REPUBLIKA HRVATSKA
Općinski sud u Čakovcu
Ured predsjednika suda
Broj: 26-Su-532/17
Čakovec, 20.10.2017.


OBAVIJEST
MEDIJIMA , GRAĐANIMA i ŠKOLAMA

 

 

Poštovani,
Europski dan pravosuđa ustanovljen 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježava se 25. listopada. Obilježavanje Europskog dana pravosuđa u Općinskome sudu u Čakovcu održava se dana 25. listopada 2017. godine, putem manifestacije Dana otvorenih vrata.
Svrha obilježavanja tog dana je upoznavanje građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukaciji i informiranju o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa.
Slijedom navedenog, ukoliko ste zainteresirani za razgledavanje suda, radi upoznavanja s pojedinostima vezanim uz pojedini segment radnog procesa, funkcioniranje informatičkog sustava koji su javno dostupni: e-predmet, e-oglasne ploče, ZIS-a, Supra, ali i informatički sustav koji nije javno dostupan :e Spis, pozivamo Vas da nas o tome obavijestite najkasnije do 24. listopada 2017. godine do 12.00 sati, kako bi mogli organizirati razgledavanje.
Napominjemo, da pravni savjeti ili odgovori na pitanja vezana uz stanje konkretnih predmeta nisu dio navedene manifestacije.


Sutkinja ovlaštena za obavljanje poslova sudske uprave
Jasna Vehtersbah-Stojan

Europski dan pravosuđa

Europski dan pravosuđa ustanovljen 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježava se 25. listopada. Obilježavanje Europskog dana pravosuđa u Općinskome sudu u Čakovcu održava se dana 3.11.2016. godine, putem manifestacije Dana otvorenih vrata.
Svrha obilježavanja tog dana je upoznavanje građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukaciji i informiranju o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa.
Slijedom navedenog, ukoliko ste zainteresirani za razgledavanje suda, radi upoznavanja s pojedinostima vezanim uz pojedini segment radnog procesa, funkcioniranje informatičkog sustava koji su javno dostupni: e-predmet, e-oglasne ploče, ZIS-a, Supra, ali i informatički sustav koji nije javno dostupan:eSpis, pozivamo Vas da nas o tome obavijestite najkasnije do 28. listopada 2016. godine, kako bi mogli organizirati razgledavanje.
Napomijemo, da pravni savjeti ili odgovori na pitanja vezana uz stanje konkretnih predmeta nisu dio navedene manifestacije.

Dobrodošli

Dobrodošli na internet stranice Općinskog suda u Čakovcu !